Idas skönhetsbikt – erkänn dina skönhetssynder

skönhetsblogg-synderNågot jag tycker är väldigt roligt är att läsa om andras skönhetssynder, vi har dem alla, så det är inte ens lönt att försöka förneka. Vissa så klart värre än andra. Jag har rannsakat mig själv och kommer dela med mig av mina värsta… I gengäld vill jag veta DINA!

• Jag behåller mina privata läppstift alldeles för länge. Vanligtvis har läppstift en hållbarhet på mellan 12-24 månader – jag har ett som är fem år gammalt som jag fortfarande använder…
• Trots bättre vetande skrapar jag ofta bort mitt nagellack. Har jag gellack (fuskbyggesversionen en kan göra hemma) så drar jag bort det. Mina naglar är ofta rätt risiga. Jag klarar mig i typ två månader i stöten innan jag misshandlar sönder dem.
• Jag sitter och pillar bort slitna hårtoppar när jag har tråkigt = ännu slitnare hår ett par veckor senare.
• Detta har jag berättat tidigare, men jag klipper mina tånaglar på tok för kort. Jag har någon fobi för att få vit kant på tånaglarna och känner mig som ett vidrigt träsktroll eller en häxa, den vårtiga elaka sorten då, och som att jag ska ut och döda folk med dem.
• Mitt sminkbord är ett konstant jävla kaos. Det ser ut som att någon velat vara elak mot mig och ställt till med oreda eller som en lägenhet efter inbrott, fast sminkbordsversionen då.
• I perioder sitter jag och river mig i hårbottnen = småsår.

Så shoot, vad gör du själv? Vilken är din värsta synd? Varsågod och bikta dig!

7 Kommentarer
 1. Annape
  Annape says:

  Jag är en pillare..! Kan alltid hitta något att riva eller klämma på och så står jag där med småsår överallt!

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Men neeej, blöter du bara ner den skitig och fortsätter? :O hahah makeupartisten inom mig gråter blod hahah

   Svara
 2. sara
  sara says:

  Nu ska vi se..

  Liksom du har jag för gammalt smink som fortfarande används; läppstift med ett par år på nacken, samt en ögonskugga som är sisådär en 15 år gammal. No joke. Jag använder inte direkt sminkborstar mycket, men de jag har tvättas aldrig. Jag har inte besökt en frisör på typ fem år men under denna tid både blekt och tonat mitt hår, hår som har tur om jag hinner tvätta det en gång i veckan. Jag hatar att klippa naglarna (!) så jag har flera gånger gjort mig skyldig till de där häxklorna du skyr; såpass att det kan raspa när jag tar mig fram barfota på hårda underlag, sängkläder har också fått sätta livet till (men jag har blivit mycket bättre på senare år, motion och klor går inte ihop!)

  Jag kan inte låta bli att pilla och klämma på kvisslor av alla de slag, jag slarvar konstant med att smörja in hyn sommar som vinter och jag rakar alltid mina bryn mothårs (jag slarvar eller fuskar för jämnan med mina bryns grooming trots att just ögonbryn är lite utav en besatthet hos mig) därtill använder jag fortfarande Max Factors masterpiece max mascara och tycker den är bäst trots att den inte är cruelty free, och jag kan heller inte låta bli läppstift från M.A.C.

  Det var nog allt för den här gången. Tack och förlåt!

  Svara
 3. Hanna
  Hanna says:

  Ha, vad många synder vi har gemensamt! Har kvar läppstift/läppglans alldeles för länge. River i hårbotten och trasslar sönder hårtopparna. Är manisk med att hålla mina tånaglar så korta det bara går! Har senaste året börjat försumma mina naglar riktigt illa och har oftast bortskavt fult nagellack, nåt som jag verkligen avskyr men nu ba, “äääääh”. Har även svårt att låta finnar vara ifred utan är ofta där och pillar och klämmer.

  Tack för mig!

  Svara
 4. Carro
  Carro says:

  Håller också hårda tag om gammalt smink som jag inte har lust att slänga, där ibland några stackars läppstift. Samma sak också med nagellack som jag börjar klösa på direkt det börjar flagna… Har också en väldigt dåliga vana av att riva på min väldigt torra läppar

  Svara
 5. Ajlin
  Ajlin says:

  Efter att jag tvättat av mig mitt smink (oftast med tvål och vatten, ibland med rengöring) smörjer jag i hela fejjan med bodylotion. Har aldrig använt tusen krämer för ansiktet utan kör något parfymerat skit från LdB på hela kroppen. Det heter ju kroppslotion liksom och ansiktet är väl lika mycket en del av kroppen som någon annan kroppsdel eller? 😛

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *