Jag vill inte se mer sånt här

Hej vänner. Hoppas att ni mår bra! Jag är faktiskt lite upprörd idag, eller till och med väldigt upprörd. Hela mitt inre är en känslomässig soppa där känslorna går från frustration till ilska till att jag vill gråta. Jag var på Bråvalla i torsdags, via jobbet fick jag möjligheten att hänga där över dagen med min bror och lite vänner. Vi hade det jättefint och gick hem glada och inspirerade. I efterhand kom jag på mig med att jag gick med taggarna utåt, ni vet, jag är en av de där tjejerna som vägrar att må dåligt eller att tillåta någon annan få mig att göra det. Jag kom på mig själv med att jag gick runt glad, men redo att ge någon en smocka eller en pungspark om så behövdes. Och jag blir ännu mer ledsen av att veta att det inte var helt oberättigade känslor, för på samma gång som jag sitter på en gräsmatta och lyssnar på Band of Horses med en skvätt vin, så blir en ung kvinna våldtagen i publikmassorna på Zara Larssons konsert.

Hur sjukt är inte det att en ung tjej går och lyssnar på en artist som hon säkert sett framemot att få se ett tag – och blir våldtagen. Någon, idiotisk jävla rövhatt får för sig att han har rätt till hennes kropp. Att han får lov att stoppa sin eländiga äckliga kuk i henne. Att det han gör är ok. Eller i alla fall inte fel. Jag är så arg, så upprörd, så ledsen och så jävla uppgiven över att denna unga kvinnas upplevelse, som skulle bli underbar, istället blir förstörd av en jävla man. Ja, för det är inte något annat än ännu en jävla man som tar sig friheter. Hur hemskt är inte det? Att vi kvinnor går runt med rädslor om att hemska saker ska hända oss, enkom för att vi föddes med en vagina istället för en penis. Att vi går runt och mentalt förbereder oss på hur vi ska agera om, eller faktiskt när något händer. För jag vet att en man kommer ofreda mig på ett eller annat sätt mig igen, det skulle jag nästan kunna sätta en hel månadslön på.

När något sådant här händer kan man ju tro att det ska bli massor av diskussioner om hur vi kan förhindra det från att hända igen, eller hur vi ska få tag på just den där rövhatten, men istället är nästan allt jag hör att män blir arga för att Zara Larsson tydligen ska hata män, att tjejen säkert var med på det, alternativt ljög, för ingen kan ju bli våldtagen bland så många människor obemärkt. Hur kan det vara viktigare att diskutera huruvida Zara Larsson är manshatare eller ej, när tusentals kvinnor varje år blir berövade på sin frihet av män? Nej inte alla män bla bla bla bla bla, säg det några gånger till, inte alla män bla bla bla. Skitsamma om det inte är alla män, detta är ett mansproblem, ett stort jävla mansproblem som vi kvinnor får lida av. Nästan alla tjejer jag känner har blivit sexuellt ofredade och ganska många har blivit våldtagna eller utsatta för ett våldtäktsförsök. Och vet ni vad? Det är inga kvinnor som försökt att våldta dem eller gjort dem obekväma. Det är män.

Så kan vi snälla prata lite om hur vi ska få de män som fortfarande inte fattar att se på detta på ett annat sätt? Sluta tycka synd om sig själva för att de blir sedda som potentiella våldtäktsmän eller skitstövlar och istället fundera på hur vi ska göra för att kvinnor ska kunna leva utan en rädsla av att på ett eller annat sätt utsättas för våld. För att bli sedd som en potentiell våldtäktsman, visst, det är väl trist, men helt ärligt, hur mycket värre är det inte att bli utsatt för en våldtäkt? Det är en så djup kränkning som personen kommer få ta med sig i resten av sitt liv, som sätter spår på så många mer sätt än vad det någonsin kommer göra att en tjej tittar snett på dig av rädsla.

Så snälla, snälla. Alla ni som på ett eller annat sätt är kränkta av att ni ses som potentiella våldtäktsmän, eller som skuldbelägger offret, eller som bara är arga på att Zara Larsson är en kvinna med starka åsikter, kan inte ni bara ta av er era jävla offerkoftor och istället rikta er uppmärksamhet dit den ska; nämligen i hur vi får alla att känna sig trygga.

All kärlek till er som arbetar på att göra världen lite bättre för oss alla och hoppas du som någonsin tagit dig friheten över en annan persons kropp får en fucking komet i skallen.

fuckyou4Avslutar det hela med min sedvanliga FUCK YOU-bild. Puss och trevlig lördag!

10 Kommentarer
 1. Kajsa
  Kajsa says:

  Det sjuka är ju att det säkert finns vittnen i dessa situationer men att de inte gör något, de agerar inte och är därmed lika skyldiga enligt mig.

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Jag håller med dig fullt ut! Förstår inte hur man kan bevittna en sådan sak utan att göra något! Vågar man inte ingripa kan man hämta en väktare eller vad som helst..!

   Svara
   • Elin
    Elin says:

    Jag blev utsatt för sexuellt ofredadande för 2 år sedan utav två olika män. Där fanns 3 personer som bevittnade detta, men ingen ville el vågade hjälpa mig..

    Svara
 2. Finnjävel
  Finnjävel says:

  Men det är ju ni vänsterfeminister själva som satt er i smeten. Det är inte så svårt att ta reda på vad det är för män som gjort detta och som kommer fortsätta göra saker som det här, och med eran välsignelse. Trist javisst, men det är sånt man får räkna med när man är så upptagen med att leka god att ni inte ser vad det faktist innebär för oss kvinnor.
  Om det är något som jag har fått lära mig så är det att feminister är dom som hatar kvinnor allra mest, så vad är det ni grinar om egentligen?

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Tackar vänligast för din djupgående och givande analys, märks att du är väl insatt i ämnet och värnar om kvinnors rättigheter.

   Svara
 3. Elin
  Elin says:

  Jag har varit med om mycket psykiska saker som har gjort att jag har alla taggar utåt hela tiden oavsett var jag är el med vem.
  Tyvärr har många människor problem med det.
  Många menar på att jag inte har råkat ut för något utan jag är en sådan person som ljuger bara för o få uppmärksamhet?!
  Ja jo det gör jag verkligen…inte!
  Vad är de för något att ljuga om?

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Vad tråkigt att höra att du varit med om sådana saker! Det är tråkigt att vi kvinnor alltid ska behöva slåss för att bli trodda när vi berättar att hemska saker hänt oss. Det är tråkig att samhället inte kommit längre än att man slutat att skuldbelägga offren. Jag hoppas att du hittar människor du kan slappna av och känna dig trygg med!

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] och Spindelsven har tydligen resonerat väldigt lika i den här frågan, något jag såg efter att jag skrivit […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *