Vackra vårnyheter från IDUN

vårnyheter från idunHäromveckan dök detta fina pressutskick från IDUN in hos mig, paketet innehöll ett gäng härliga basprodukter;

Midnattssol Mineral Bronzer 
Tilda Translucent Illuminating Powder  
Ljuvlig (Light Neutral) Finishing Powder 
Tranbär Mineral Blush 
Stippling Brush

För dig som inte är bekant med IDUN Minerals så är det ett märke som fokuserar på att tillverka så rena produkter som möjligt, det vill säga att de ska vara allergivänliga och att man har skippat alla ingredienser som på något vis kan irritera huden, med andra ord kan du som har problem med olika hudallergier ta och spana in IDUN! Det som jag, så klart, tycker är bäst med IDUN är att de är helt cruelty free, har många (om inte alla?) veganska produkter och att alla deras borstar är gjorda av syntet.

idun translucent illuminating powder tilda-522Från vänster: Midnattssol, Tilda, Ljuvlig och Tranbär

idun mineral bronzer midnattssolidun mineral blush tranbärSom du ser kommer produkterna i fina askar med en produkt i varje, pga klantskalle of doom vet jag att de är enkla att depota om man så vill (tappade Tilda), men jag kommer behålla mina i förpackningarna, för de är ju helt sagolikt vackra?! Dessutom så är speglarna precis i lagom storlek för att ha vid påbättringstillfällen.
Samtliga färger, utom Ljuvlig Finish Powder, har ett vackert skimmer, men rouget, Tranbär och bronzern, Midnattssol, har ett skimmer som bara precis tillför lite glöd till huden och inte lämnar den glitterbombad. Vanligtvis är jag förresten inget fan alls av bronzer, det är liksom inget som naturligt letar sig in i min sminkrutin, men Midnattssol har blivit en liten favorit som nog kommer hänga kvar under sommaren.

Men okej. Till min favorit: Tilda Translucent Illuminating Powder. Oh. Yes. Det är som att jag tagit finmalt stoft från en ängel och applicerat på min hud och sedan belyst den med månens reflektion. Okej, det där var fett lökigt, men ni fattar – den är magisk. För oss superblekfisar är det inte direkt aslätt att hitta highlighters som faktiskt poppar, utan det brukar snarare vara så att det krävs en kamerablixt, sjukt skarpt solsken osv för att våra highlighterförsök ska synas. För övrigt är Tilda som en mindre snordyr och mer lätt tillgänglig dupe på Youngblood Lunar Dust Twilight (recension här).
idun minerals tilda swatchOch det ni vill ha: SWATCHES. Som till synes är Ljuvlig lite för mörk för mig, men fungerar awesome att blenda ut bråkig contour etc med. Ser ni för övrigt hur välpigmenterade produkterna är? Omnomnom! Priser på dessa små ljuvliga ting ligger på 265 kr/st och finns på IDUNs hemsida samt på Apotek.

idun stippling brushIDUN Stippling Brush är för övrigt förvånansvärt trevlig att pudra och blenda rouge med. Aldrig varit ett större fan av stippling brushes, men denna är finfin. Tyvärr är jag inte säker på pris, men tror 149 kr, jag har slarvat bort pressinfon (detta tycks hända mig ganska ofta?) så inte helt hundra. I alla fall gjord av taklon, så inga stackars djur har fått sätta frillan till.

Jaha, vad tycker ni då? Ser detta spännande ut? Imorgon kommer jag att kasta upp en makeup med alla hudprodukterna så ni får se dem in action!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *