Youngblood Contour Palette

Något jag ofta kan känna att jag saknar är lyxiga makeupprodukter som är cruelty free. Det känns som de lyxigare märkena inte riktigt hänger med i svängarna och kvar står vi med budgetmärke och medelbudget (finns det ens det begreppet?), inget fel i det, men visst vill man som skönhetsnörd ibland ha något riktigt lyxigt? Vi snackar ett läppstift för 500 spänn med guld och diamanter i eller en foundation med helt sjuka ingredienser som gör att jag ser ut som en 12-åring i huden! Jag vet att det så klart finns lyxmakeup som inte är djurtestad, men det är ett begränsat utbud och lite svårt att få tag på ibland! Hud- och hårvård är däremot lättare!
youngblood-contour-paletteAnyway, här har vi en typ, ungefär, lite lyxig sminkpryl; Youngblood Contour Palette! Om du inte känner till Youngblood är det ett märke som arbetar med mineralsmink och på en lite lyxigare nivå! Youngbloods produkter har snälla ingredienser så även de med allergier ska kunna använda dem, de testar inte på djur och många av produkterna är veganska. What’s not to like? Youngblood Contour Palette är en palett som passar oss som är ljusare i huden, vi snackar från Ida-blek till typ medelhavsbrun, är det ett ok sätt att beskriva det? Jag vet inte, men ungefär så tänker jag.
youngblood contour paletteAlla nyanserna i Youngblood Contour Palette är matta, vilket jag som utbildad makeupartist uppskattar. Det är ju inte alltid man vill highlighta med en skimrig färg, utan många gånger är ett matt alternativ guld, t ex för att ljusa upp lite under ögonen eller liknande. Skuggorna är talkfria och inte ens lite dammiga (som t ex Kat Von D Shade & Light…). Det tränade ögat kan säkert se att denna palett går åt det varmneutrala hållet, vilket jag med min gulbleka hud verkligen gillar då jag många gånger kan uppleva att produkter på min hud är för kalla (vilket i sig inte är ett problem för man kan alltid blanda nyanser, men ändå).
youngblood contour palette swatchesNär du ser swatches förstår du säkert vad jag menar med att detta är en contourprodukt för den blekare delen av världens befolkning, på någon med mörk hud skulle dessa inte göra särskilt mycket, inte som contouringprodukter i alla fall. Anyway, slutsumman av detta inlägg är att jag är förtjust i Youngblood Contour Palette, den känns lite lyxiga med sin förpackning i läderimitation, håller god kvalitet och passar mitt Pale McPaleFace! Pris på denna goding ligger på ca 495 kr. Inte djurtestad och vegansk!

En av mina favorithighlighters kommer också från Youngblood, den kan du läsa om här!

4 Kommentarer
 1. Wysteriias skönhetsblogg
  Wysteriias skönhetsblogg says:

  Fan 495 kändes ju ändå billigt för att vara youngblood?! Ser ut att passa dig väldigt bra nyansmässigt 😀

  Älskar att jag dessutom skrev svaret på frågan (för att kunna kommentera) med bokstäver istället för siffror…trots att jag läste att man ska skriva med siffror…hahaha!

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Men visst gör det? Jag trodde typ att den skulle gå loss på 700 eller något!! Den är jättefin! Tror det kommer bli en sommarfavorit!
   Hahaha! Man brainfartar ibland önskar att jag inte behövde ha den, men blir sönderspammad annars!

   Svara
  • Ida
   Ida says:

   Youngblood håller jättefin kvalitet! Så vill du lyxa till det är det bara att köra! Anastasias palett är också härlig! Väldigt dryg liksom!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *