AMA – Svar på era frågor!

Kul att det var en del som hade lite roliga frågor! Gå och hämta en kopp kaffe för här kommer svaren!

Är du kompis med något av dina ex? Och har du någonsin kommit överens med något ex’s nya tjej?

– Jätteanonym

Ja, det är jag! Jag är kompis med två ex, dessa är dock från när jag var lite yngre, vi snackar att det är mellan 8 – 11 år sedan dejtandet ägde rum. Och ja, jag kommer jättebra överens med ett ex nya tjej, vi har massa gemensamt, vi hänger så fort vi får chansen och jag tycker väldigt bra om henne. Men det vet hon så klart redan och jag hoppas att vi är vänner i många år framöver!

Hur fick du dina ögonbryn att växa så mycket?
Vilken är din favoritprimer?
Sedan är jag nyfiken på din klädstil!

– Annape

Jag slutade helt enkelt att plocka brynen. Ett tag såg det verkligen hemskt ut så jag hade seriösa problem att få dem att inte se ut som håriga larver i pannan, men idag känns de schysta. Nu plockar jag bara mellan brynen pga inte sugen på att vara Frida Kahlo Light Edition. Jag testade även ett serum, men jag vet faktiskt inte riktigt om det funkade.
Nu vet jag inte om du menar för ögonskuggor eller bas, men för ögonskuggor är det Urban Decay Primer Potion Anti-Aging, mest för att den känns skön, skuggorna håller bra, är enkla att sudda och den är till skillnad från originalformulan helt vegansk. För bas är det lite olika beroende på vilken finish jag vill ha, men en som är guld för fet hud (t ex till t-zonen) är NYX Angel Veil.
Min klädstil är nog ganska spretig men ändå med en röd tråd; mycket svart, ganska rockig, kanske lite flowerpunk med inslag av goth. Jag älskar tajta kjolar i läderimitation, trashiga jeans, är helt tokig i fransar och går oftast i Converse eller Dr Martens. Eller overkneestövlar med lite klack!

Här kommer ett helt gäng frågor!

1. Om du bara fick ha en sminklook för resten av ditt liv, vad skulle du köra på då?
2. Vilka är dina 3 bästa skönhetsprodukter just nu?
3. Finns det någon skönhetsprodukt du upptäckte under tonåren som du fortfarande tycker om och använder?
4. Finns det någon skönhetsprodukt och/eller skönhetstrend du aldrig skulle testa? Och finns det någon produkt/trend du tänkt så om men sen helt ändrat uppfattning?
5. Vilken foundation skulle du rekommendera om jag vill ha en foundation med (minst) medium täckning och som håller hela dagen på en blandhy? Har väldigt ljus hy så gärna en som finns i ljusa nyanser.
6. Jag har blå ögon och blondt hår som drar åt det varma/guldiga hållet, hur skulle du sminka mig? Dag/kväll
– Ida

1. Vad svårt! Jag tror dock att jag skulle köra rökiga, varmt bruna ögon med en eyeliner med vinge, rufsigt ifyllda ögonbryn och en lättburen läpp – eller en klassiskt röd. Lite osäker där. Hur mycket jag än älskar en turkos sotning känns dessa looker mer lättburna.
2. Just nu klarar jag mig inte mig utan MAKIASH Perfect Finish Loose Powder, The Body Shop Drops of Youth Eye Concentrate (varit en favorit i över ett år) och Urban Decay All Nighter Setting Spray!
3. Ja, fast nej. Den första mascara som jag verkligen älskade var Max Factor 2000 Calories Mascara, men den slutade jag nyligen använda eftersom Max Factor dessvärre testar på djur, så fram till för kanske ett år sedan var det min to go-produkt.
4. Det var en bra fråga, jag vet faktiskt inte. Det enda jag kommer på var att jag ville gråta om någon fyllde i mina bryn när jag var tonåring men nu älskar jag ett par bra bryn!
5. Börjar med att be om ursäkt, jag har dyr smak på foundation, men följande är heta tips: Urban Decay Naked Skin Foundation, By Terry Cover Expert SPF 15 och Make Up For Ever Ultra HD Foundation. De finns i fint färgutbud och har en bra hållbarhet.
6. Lite svårt eftersom jag inte vet hur du ser ut eller vad du har för stil, men en kombination jag gillar att göra på blondiner med blå ögon är en brun sotning med ett par rosa läppar i en starkare nyans, det får ögonen att poppa ordentligt (lite som denna makeup eller denna)! Annars tycker jag det är supersnyggt med lite grungiga ögon, tänk att du kör en lite smetig sotning med mycket smink under ögat. Lite som denna

Om jag bara fick ha en sminklook i resten av mitt liv skulle jag välja någon av dessa!

Om jag bara fick ha en sminklook i resten av mitt liv skulle jag välja någon av dessa!

Hur kom du på att ville bli mua? Hur är din självkänsla inom detta yrket? Alltaå egentligen vill jag veta allt om din karriär och tips och trix och hur din frilansväska ser ut, helst ett videoinlägg

Tack för att du har en CF och vegan-inriktad blogg, då det är väldigt ovanligt
Kram från veganen!

– Z

Jag jobbade som modell när jag var yngre och det hände ganska ofta att jag kände “detta hade jag kunnat göra bättre själv” när någon sminkade mig och när jag var 20 bestämde jag mig för att jag skulle ta tjuren vid hornen och plugga smink. Jag var väldigt sen på sminkintresset i övrigt, framtill jag var ca 18 använde jag bara kajal och mascara typ. Min självkänsla inom yrket är ganska bra skulle jag vilja säga, jag är en sådan person som blir väldigt självsäker när jag kan något, men lite osäker när jag inte har koll, och istället försöker skoja bort saker. Jag kan nog knåpa ihop en video inom en relativt snar framtid (närmsta månaden?) där jag berätta mer om yrket och visar produkter från mitt kit. Så vi sparar lite, annars kommer jag skriva hela natten 🙂

Vad kul att du gillar det! För mig har det varit en naturlig utveckling i mitt bloggande då det klingar med mina egna värderingar 🙂

Jag är en ny läsare så skulle vilja veta mer om dig 🙂 Har du mer jobb än bloggen? Visste inte ens att du hade en youtube kanal så gärna en länk till den 😀
vart får du all inspiration ifrån?
Vilka produkter kan du inte leva utan?

Paulina 

Kul att du hittat till mig!  Ja, förutom bloggen, arbetar jag som frilansande makeupartist och sedan har jag en anställning som webbdesigner också! Man kan väl säga att alla mina jobb håller varandra lite i handen vilket jag gillar! Det kreativa tänket i makeupen har jag nytta av när jag designar hemsidor eller gör logotyper och kunskapen jag har via webbdesignen gör att jag har en stor frihet i hur min blogg ser ut osv.
Min Youtubekanal hittar du här.
Inspiration hittar jag överallt! Den kan komma från vad jag sett andra göra, men ofta från musik eller en bok eller färg eller kanske en dröm. Jag har en ganska rörig hjärna, vild fantasi och ett känslomässigt inre, så det hjälper till. Sedan måste man hela tiden underhålla sin inspiration, annars tycker jag lätt att man tappar den lite!
De produkter jag skrev om till Ida högre upp får jag ibland lätta panikkänslor om jag inte hittar eller har, så skulle säga dem.
closingtime-tom-waits

Kul med frågestund! 🙂 Jag undrar vad du lyssnar på för slags musik, och om du gillar att läsa, isf vad för slags böcker? Om du kunde åka vart du ville i världen precis nu, vart skulle du åka då? Är alltid på jakt efter bra geleyeliners, har du någon prisvärd (dvs inte svindyr, älskar t ex Illamasquas men är intresserad av mer budgetvarianter också) att rekommendera?

– Lina

Härliga frågor! Jag älskar musik och jag tror att jag nog lyssnar på musik 50% av min vakna tid! Jag har en lite splittrad, men ändå väldigt specifik musiksmak och vet exakt vad jag gillar och inte gillar. De största favoriterna är Tom Waits, David Bowie, Queens Of The Stone Age, CocoRosie och Antony & The Johnsons. I det hela är absurt nog MmmBop nog min favoritlåt, haha, och mindre absurt är mitt favoritalbum Closing Time av Tom Waits.
Jag älskar att läsa och när jag inte har tid lyssnar jag på ljudböcker! Jag gillar skräck och fantasy av alla dess slag, klassiska verk och böcker som kort får mitt hjärta att brista och som ger mig gåshud på armarna. Jag har även en guilty pleasure i s.k ungvuxenböcker så som Hunger Games och Harry Potter. Deckare eller klassisk action går inte hem. Några favoritböcker är; Låt Den Rätte Komma In av John Ajvide Lindqvist, Det Ondas Blommor av Charles Baudelaire, Svindlande Höjder av Emily Brontë (trots att den gör mig skitförbannad), Bram Stoker’s Dracula, Vindens Skugga – Carlos Ruiz Zafon och Boktjuven av Markus Zusak… alltså jag skulle kunna hålla på i 30 år, älskar att försvinna in i en bok.
Jag är supersugen på att åka till Nepal eller Svalbard, mest för att jag är väldigt fascinerad av djur och på båda ställen finns det djur jag hade velat se i det fria!
Där får jag säga pass. Jag är faktiskt inte så förtjust i gelliners, vilket gjort att jag endast testat ett fåtal. Favoriten är Make Up Stores Cake Liner mixad med Kiko Mixing Liquid och sedan målar jag med en liten akvarellpensel från Panduro.

Vad drömmer du om?
Var kommer du från?
Har ditt liv blivit som du trott/ville hittills?

– Anna

Jag drömmer om att få jobba med att rädda djur. Det vore min dröm att se till att det är färre djur som far illa världen över.
Skåne! Föddes i Skegrie, flyttade sedan till landet utanför Hörby och sedan när jag flyttade hemifrån bodde jag i Malmö i några år. Nu bor jag, som du säkert känner till, i Örebro.
Både ja och nej, på vissa sätt är det bättre än jag trodde och på vissa sätt är jag, precis som de flesta andra, lite lätt besviken. Jag trodde att jag skulle bo i något coolt land och vara asrik, men det är jag inte. Däremot är jag jättelycklig över hur många fina vänner jag skaffat, hur jag mår mentalt och vem jag är som människa. Sedan tonåren har jag förändrats jättemycket men har nog ändå grundkärnan av mig själv kvar 🙂

Hoppas ni är nöjda med svaren! Om inte är det helt ok att klaga i kommentarerna 😉 Kram på er och ha en mysig söndagskväll!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *