MAKIASH Perfect Finish Loose Powder – Mitt favoritpuder!

makiash Perfect Finish Loose PowderMAKIASH Perfect Finish Loose Powder

Det känns ibland som jag varit på jakt efter det ultimata pudret i halva mitt liv (eller kanske i 6-7 år om vi måste vara petiga) och jag har pudrat mig genom x antal burkar med transparenta puder i olika prisklasser – allt från superbilligt till så dyrt att man får hicka. När det gäller vissa typer av smink, typ TV eller teater där personerna behöver vara matta som en 1800-tals person, så är Kryolan Transparent Puder kung, men när det kommer till vardagsbruk är kriterierna för ett bra puder helt andra. Viktigast av allt för mig är inte nödvändigtvis att jag blir supermatt utan att sminket sitter på plats utan alldeles för många touch ups.

Ett puder som jag tycker är vedervärdigt är Clinique Blended Face Powder (som underligt nog är rätt hypeat..?) då det är alldeles för grovt malet (och djurtestat) och trots att jag inte ens har fet hud upplever jag att det inte alls håller sminket på plats utan bara kletar och smälter. Det mattar endast för tillfället. Ett puder jag däremot gillar väldigt bra är FACE Stockholm Matte Finishing Powder som absolut gör det som det ska och riktigt bra, men. När jag fick MAKIASH Perfect Finish Loose Powder kändes mitt liv lite komplett? Det är så att jag vill fnissa, för jag inser hur löjligt det låter, men detta är på riktigt det bästa puder jag testat!

Framtill ganska nyligen hade jag aldrig testat något från MAKIASH, men efter att ha pratat med dem gällande produktinnehåll och policy om djurtester osv (nästan alla deras produkter är veganska och de testar inte på djur) så fick jag ett ganska generöst paket med arbetsprover där bland annat deras löspuder låg. Alltså jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva varför MAKIASH Perfect Finish Loose Powder är så sjukt bra. Men jag ska försöka! Här kommer en lista med bra saker:

♥ Otroligt finmalt = fixerar in i minsta minirynka
♥ Ser inte torrt ut – trots att det är mattgörande och fixerar sminket till perfektion!
KÄNNS inte torrt!
♥ Känns otroligt behagligt att applicera, nästan lite kallt!
♥ Upplever inte att det ger en flashback av blixt (men sedan är jag superblek så lita inte på mig till 1000% här)
♥ Doftar lätt av viol!
♥ Håller sminket på plats med betyget MVG, enda jag kan behöva köra touch ups på är näsvingarna.
♥ Ser till att jag slipper sminket lägger sig fult i de där skrattrynkorna runt munnen (är inte det ungefär det störigaste och fulaste som finns..?)
♥ Går bra att bakea med under ögonen utan att det ser ut som en öken!
♥ Veganskt och icke djurtestat!
♥ Transparent, vilket innebär att det passar alla hudtyper och inte förstör färgen på basen!

makiash Perfect Finish Loose PowderMakiash Perfect Finish Loose Powder kommer med ett litet säkerhetsskydd. Detta skulle jag rekommendera att du inte tar loss (om du vill kunna bära med dig pudret), utan att du gör små hål i plasten där det sitter små hål. Det hade jag gjort, men då folk inte alltid förstår excellensen i detta system så drog en vän loss det medan jag skriker “NEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ….!!!!” och faller ner på knän i tårar. Eller kanske inte så dramatiskt,  men det kändes så, för nu läcker puder ut i hela locket vid transport.

Anyways, Makiash Perfect Finish Loose Powder är mitt favoritpuder och jag känner att jag kan sluta leta nu. Det enda jag skulle önska är en större förpackning då jag är lite lat med att köpa basprodukter och vill att de ska räcka i ca hundra år så jag slipper köpa nya. Denna förpackning är på 9 gram/280 kr, kanske lite pricey, men jag upplever att det är en produkt som verkligen räcker länge!

Har du testat Makiash Perfect Finish Loose Powder? Vad tyckte du? Vilket är ditt favoritpuder?

11 Kommentarer
 1. Yohanna af Skovde
  Yohanna af Skovde says:

  Jag har hittills kört med Isadoras vanliga kakpuder som är transparent. Inte för att det är bäst men för att jag inte hittat något annat jag diggar. Har testat kicks egna, Cliniques och MAC och det sistnämnda var okej men föll inte för det. Så TACK för tipset! Ska definitivt testa det. Ellos brukar vara generösa med rabatter så jag ska invänta en bra rabatt och klicka hem det 🙂

  Svara
  • Ida
   Ida says:

   Ja men gör det! Jag tycker verkligen att det är ett härligt puder! Framför allt som man vill sätta sminket utan att behöva se ut som en mumie 🙂 vet att en kompis med kombinerad hud är väldigt förtjust i det också (jag är normal/torr)

   Svara
  • Ida
   Ida says:

   Det är jag lite osäker på faktiskt, fick detta som ett pressutskick så har inte kollat upp bra försäljningsställen, men Ellos och Makiashs egna hemsida är väl bra alternativ antar jag 🙂

   Svara
  • Ida
   Ida says:

   Jo, men kanske lite, jag har faktiskt inte funderat så mycket på just den aspekten! Men tycker alltid att min hud ser jättefin ut med Makiashs puder!

   Svara

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Anti-Aging Foundation: Lumene Blur Foundation BB-cream: bareMinerals Complexion Rescue Powder: MAKIASH Perfect Finish Loose Powder Blush: NABLA Blossom Blush Kendra Bronze: bareMinerals Bareskin Sheer Sun Serum Bronzer  […]

 2. […] Tilbury Hollywood Flawless Filter – Fair Linda Hallberg Infinity Deep Palette – Light Year Makiash Perfect Finish Loose Powder Viva La Diva Concealer With Argan – Pure […]

 3. […] i badkaret (najs) och lagt hela tre olika ansiktsmasker. För övrigt måste jag bara säga att Makiash Perfect Finish Loose Powder (länk till blogginlägg) nog är det bästa puder jag vet. Det smoothar ut huden och fixerar så […]

 4. […] Puder: Har en hatkärlek till puder då ett dåligt puder gör att man ser ut som en mumie, medan ett bra får sminket att sitta bättre och ger fin dockhy. Mitt bästa puder är MAKIASH Perfect Finish Loose Powder som fixerar sminket fantastiskt bra, men som samtidigt inte känns torrt och äckligt. Veganskt och cruelty free. Recension har ni här! […]

 5. […] en turkos sotning känns dessa looker med lättburna! 2. Just nu klarar jag mig inte mig utan MAKIASH Perfect Finish Loose Powder, The Body Shop Drops of Youth Eye Concentrate (varit en favorit i över ett år) och Urban Decay […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *